Om oss headerbild

Om oss

Finjagårdens Behandlingshem har funnits inom branschen i över 40 år. Genom terapimetoder som exempelvis KBT, PE och DBT behandlar vi människor i behov av stöd i terapeutisk boendemiljö. Vårt arbete präglas av en kombination av erfarenhet och utveckling. Utöver vår dagliga verksamhet som behandlingshem bedriver vi ett flertal spännande forskningsprojekt.

Olika behandlingsmetoder

På Finjagårdens Behandlingshem utgår vi från klientens förutsättningar, och väljer den behandlingsform som bäst lämpar sig för det specifika fallet. Vi arbetar huvudsakligen med följande terapimetoder:

  • KBT
  • KBT-E
  • DBT
  • PE

Behandlingshem ger rätt förutsättningar

Syftet med ett behandlingshem är att skapa rätt förutsättningar för den läkandeprocess som ska mynna ut i en långsiktig förändring. Det ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt där anpassning sker efter varje klients unika behov. På Finjagårdens Behandlingshem vistas du i trygga och lugna miljöer, omgiven av människor beredda att hjälpa dig längs varje steg på vägen mot ditt tillfrisknande.

Så ser vi det

Fyra väggar, en dörr och ett fönster. En ram som ska innehålla en människas liv, ångest och förhoppningar. Samt en vilja till gemenskapen i rummen utanför. Ljus, färger och former påverkar individens stämning. På Finjagården har vi därför en noga sammansatt arkitektur med en kombination av både gammalt och nytt, historia och framtid. Det är de små detaljerna som gör ett hus till en bostad.

Det är inte alltid lätt att bo tillsammans med andra personer. Du kan påverkas negativt utav andra, men som människor påverkas vi även positivt utav varandra. Det sistnämnda försöker vi hela tiden förstärka på Finjagårdens Behandlingshem, både i den individuella behandlingen och i grupperna. Gruppåverkan finns överallt; i skolan, på en arbetsplats, även i ens familj. Därför är det viktigt att du stärker dessa färdigheter hos dig själv, så att dina möjligheter att möta andra människor ökar.

Finjagårdens Behandlingshem

Finjagårdens Behandlingshem är vackert beläget på landsbygden, en bit utanför Hässleholm. Förbindelserna är goda så klienter och anhöriga kan enkelt ta sig hit via kollektivtrafik.

Karta och kontaktuppgifter.

Välkommen till Finjagårdens Behandlingshem!

  • För rådgivning och konsultationKontakta oss