Aktiviteter

Här kan du läsa om de många olika typerna av aktiviteter som vi erbjuder på Finjagården.

Finjagården har ett aktivitetshus som i ovanplan inrymmer grupprum, terapirum och föreläsningssal. På bottenvåningen i det stora allrummet finns tv, dvd, karaoke, biljard, dart, tv-spel, sällskapsspel med mera.

I bottenvåningen inryms även ett kreativitetsrum för färg och form och ett gym. Här finns personal från åtta på morgonen till åtta på kvällen som har i uppdrag att ta reda på just dina individuella intressen kring hobbys, studier och sysselsättning, för att tillsammans hitta en meningsfull fritid som samtidigt är integrerad och förenlig med din behandling.

Ridskola

Finjagården har ett samarbete med Ballingslövs Ridskola där vi flera gånger i veckan har ridlektioner. Man behöver inte kunna rida för att vara med, ridningen anpassas.

Hästprogrammet

Vi ser hästen som ett komplement till den övriga behandlingen. I hästprogrammet kan vi fortsätta att jobba med bland annat kroppskännedom, balans och avspänning på hästryggen. Med hästen övar vi även på ledarskap, kroppsspråk och medveten närvaro.

Konst

Under våra verksamma år har de estetiska formerna varit ett givande inslag. Vi kan nog alla känna ibland att orden inte alltid räcker till eller kan förmedla det vi för stunden känner. Att få uttrycka sig i på olika sätt i färg och form tillsammans med handledning från pedagog är en ofta uppskattad aktivitet. Finjagården anordnar även för de som vill delta en årlig vernissage.

Studiehjälp

Hur ser din studiesituation ut? Har du ett eller flera ämnen som du behöver komplettera ifrån grundskolan eller gymnasieskolan? Vill du testa dina kunskaper i ett visst ämne för att veta var du står kunskapsmässigt? Är du intresserad av att läsa någon kurs på högskolan? Studerar du redan men vill ha läxhjälp? Oavsätt om du har bra eller dåliga erfarenheter av studier och oavsett vad du har för funderingar kring studier så är du väldigt välkommen till mig på Studiehjälpen. Birgitta Lindahl, lärare.

Exempel på scheman

Klicka här för att se ett exempel på vilka aktiviteter som erbjuds under en vecka

 

Undrar du något?

Har du en fråga som du inte hittar svaret på här? I så fall kan du  kontakta Finjagården så svarar vi dig så fort vi kan.

Kontakta oss

Ansök om plats

För dig som söker behandling för dig eller som söker placering åt klient eller anhörig

Ansök om plats