Boende

Finjagården

Finjagården ligger belägen i Finja By utanför Hässleholm.

Gården består av:

  • en huvudbyggnad som inrymmer behandlingsenheterna Loftet och Parken.
  • ett mindre hus som inrymmer tre rum och som vi kallar Stugan.
  • en grannfastighet femtiotalet meter bort ligger Villan.
  • vårt aktivitetshus.
  • flera lägenheter i Hässleholm.

Parken, Loftet och Villan

Här ser boendena väldigt lika ut personalmässigt och behandlingsmässigt. Arkitekturen och rummen skiljer sig dock. Det finns sju till nio boende rum per enhet med gemensamma kök, allrum med tv och dvd. På enheterna arbetar sjuksköterska, psykolog, terapeuter, socionomer, behandlingspedagoger och skötare. Här finns personal dygnet runt. För att få en bild och en beskrivning utav vilken personal som arbetar på vilken enhet gå in på fliken personal.

Stugan

Här finns tre lägenheter med egna kök och gemensamt allrum. Stugan ligger ett 20 tal meter från huvudbyggnaden vilket gör att denna enhet används positivt som ett mellansteg till Maltgatan. Eller vid andra individuella behov.

Maltgatan

Vi vill att man skall komma till Finjagården men vi vill också att man skall våga vilja komma vidare. Att ta steget att flytta från Finjagården till en egen lägenhet kan i vissa fall vara stort. Allt eftersom behandlingen gör det lättare att hantera de svårigheter man har, vill vi erbjuda att prova detta i en miljö där allt möjligen kan bli svårare, en lägenhet. För att träna ett eget boende har vi därför flera lägenheter i Hässleholm. Känslomässigt och ansvarsmässigt är de som bor i lägenheterna i Hässleholm inte avknoppade från Finjagården på något sätt. Man arbetar fortfarande med samma terapeut och team utav personal som tidigare.

 

Undrar du något?

Undrar du något du inte hittar svaret på här? I så fall kan du kontakta Finjagården så svarar vi dig så fort vi kan.

Kontakta oss

Ansök om plats

För dig som söker behandling för dig eller som söker placering åt klient eller anhörig

Ansök om plats