KBT-E (Ätstörningsbehandling)

Välkommen att kontakta Finjagårdens behandlingshem vid behov av ätstörningsbehandling. CBT-E, på svenska kallat KBT-E, står för, ”Enhanced Cognitive Therapy”, och är en transdiagnostisk behandling för personer med ätstörningar.

Välkommen oavsett BMI

Från och med 2016 välkomnar vi människor med ätstörningar för vistelse på behandlingshemmet oavsett BMI, så länge individen ifråga är medicinskt stabil. Vi hjälper till med provtagning, samtal och undersökning utav läkare och sjuksköterska under hela behandlingen för att säkerställa en medicinsk säkerheten för klienten. KBT-E på Finjagården rekommenderas för personer som, utan att uppnå önskat resultat, genomgått ätstörningsbehandling inom öppenvården eller tagits in akut för sina ätstörningar.

Kombinerad behandling – DBT och KBT-E

Observera att vi vid behov kan kombinera KBT-E med DBT. Därmed utesluter vare sig självskadebeteende eller suicidala tendenser vistelse på vårt behandlingshem. Om en individ främst visar tecken på denna sortens problematik kommer emellertid DBT att prioriteras som behandlingsmetod framför KBT-E.

Kontakta gärna vår verksamhetschef för att göra en förfrågan om studiebesök på Finjagårdens Behandlingshem, eller ställa frågor om vår ätstörningsbehandling.

Projektet inleddes 2014

2014 påbörjade Finjagårdens specialistteam inom ätstörningar sin utbildning i KBT-E. Expansionen av vårt multidisciplinära team innebar en möjlighet att ta emot personer som önskade behandling för sina ätstörningar och hade ett BMI på 16 eller högre.

Behandlingsmetoden har utvecklats av professor Christopher Fairburn på Oxford i Storbritannien: http://www.credo-oxford.com/4.1.html

Undrar du något?

Har du en fråga som du inte hittar svaret på här? I så fall kan du kontakta Finjagården så svarar vi dig så fort vi kan.

Kontakta oss

Dialektisk beteendeterapi

Läs mer om våra behandlingar inom DBT, dialektisk beteendeterapi

Läs mer om DBT

Kognitiv beteendeterapi

Läs mer om våra behandlingar inom KBT, kognitiv beteendeterapi

Läs mer om KBT

Traumabehandling

Läs mer om våra behandlingar inom PE, traumabehandling

Läs mer om PE

Ansök om plats

Söker du behandling för dig själv eller letar du efter behandling för en klient eller anhörig? Besök sidan Ansökan om plats för att läsa mer om hur du ansöker om en plats på Finjagården.

Ansök om plats